BINIXIFLAT és una companyia professional de Teatre de titelles fundada per Biel Porcel a Mallorca i refundada a Arenys de Munt l’any 1985. Va néixer amb vocació d’investigar en el camp del teatre visual, d’objectes i de figures, portem el teatre, la il·lusió i la festa a tot arreu on anem.

QUÈ ÉS BINIXIFLAT?

Binixiflat és un nom inventat: format a partir del prefix toponímic àrab “bini”, que vol dir “lloc on viuen els fills de…”, i “xiflat”, castellanisme que indica il·lusió, forta motivació per alguna cosa, bogeria transitòria… Així que Binixiflat seria el lloc on resideix una atracció molt gran per actuar, per gaudir i fer gaudir.

El filòleg Francesc de Borja Moll ens el va suggerir, i el portem amb orgull com a homenatge a la seva saviesa i humanitat.

Sou benvinguts a Binixiflat, un punt de trobada de creadors, titellaires, músics, escenògrafs i, per descomptat, de públic. I una declaració de principis: ben xiflats pels titelles!

Biel Porcel
Mòbil: +34 670 092 933
Email: hola@binixiflat.cat

PER QUÈ I COM TREBALLEM

“M’agrada explicar històries i m’agrada fer-ho mitjançant el teatre de titelles. Les històries que expliquem són les històries de sempre, les històries de mai.
Les de sempre, contes clàssics adaptats als valors actuals i a la meva manera de veure el món. Les de mai, inventades, amb el mateix objectiu: transmetre valors i gaudir, somriure i riure.

Com les explico? Doncs amb la complicitat d’altres creadors, actors, directors, escenògrafs, músics, costureres… i, sobretot, amb la complicitat del públic.

L’art de posar en escena, mitjançant els titelles, peces teatrals és molt antic i molt difícil, i ens mereix molt de respecte. És per això que ens esforcem a fer-ho amb molta cura. Cura en la dramatúrgia, la posada en escena, la música, la manipulació, el text, la interpretació, la il·luminació…

Quan arribem a un lloc a fer una de les nostres funcions, procurem que es converteixi en una experiència positiva tant pel públic, com pels organitzadors, com per nosaltres mateixos.”

Biel Porcel
Titellaire